top of page
flower-7108886.jpg

OM OSS

Med utgångspunkt i Växjö anordnar Begravningsbyrå Frank Jonelid begravningar och minnesstunder runtom i Småland och södra Sverige. 

Begravningsbyrå Frank Jonelid hjälper dig planera ett perfekt farväl, oavsett om din älskade önskade en traditionell, religiös begravning eller ett modernt firande av livet.

Kärnan i vår verksamhet

Begravningsbyrå Frank Jonelid är grundat kring en kärna av värme, respekt, uppriktighet, öppenhjärtlighet, frimodighet och rättframhet.

För oss är det viktigt att se till att varje begravning planeras och genomförs som en respektfull hyllning till den bortgångnes liv. Vi arbetar för att säkerställa att varje begravning är skräddarsydd för att spegla varje persons liv, och uppfyller familj och vänners önskemål. Begravningsbyrå Frank Jonelid hjälper dig att ordna en unik begravning på det sätt som du önskar – traditionell, modern eller enkel. Alltid tillsammans med er och utifrån era önskemål.

 

Vi behandlar dig med omsorg och respekt, vilket säkerställer att du har både klarhet och trygghet i att varje val du gör blir det bästa för er. Vi är också måna om att tillhandahålla en personlig service, inte bara vid själva begravningen utan också under planering och eftervård.

Begravning med musik

Kulturen är en stor del av många av våra begravningar. Frank Jonelid är själv musiker med en bred repertoar. Önskar du så kan musiken också framföras tillsammans med andra musiker: 

 

Stefan Bergwall bas/gitarr, Mattias Söderberg gitarr, Magnus Årenäs tvärflöjt/sång, Sara Lundmark slagverk/sång och Andreas Boström sång/gitarr/bas. 

 

Frank Jonelid har tonsatt hela Pär Lagerkvists diktsamling "Den lyckliges väg" och många andra av Lagerkvists dikter. Dikterna tillsammans med musiken uttrycker kärlek, saknad, hopp och tankar som stämmer fint i ceremonier och på minnesstunder.

 

Begravning är kärnverksamheten. Frank har en gedigen erfarenhet som solist på sång/gitarr/fiol på ceremonier och minnesstunder, och som officiant på borgerliga begravningar.

Självklart kan du också välja att planera en begravning med andra musikaliska önskemål.

Officiant till begravning

Frank Jonelid har en gedigen erfarenhet som officiant på borgerliga begravningar i södra Sverige. Processen fram till ceremonin är avgörande för att lyckas genomföra begravningen på det sätt ni önskar. Inför begravningen får ni därför berätta om den avlidne på ett möte, personligen eller över telefon/mejl. Om möjligt är det alltid bra om flera närstående kan bidra med minnen från de olika faserna av den avlidnes liv. Därefter skickas materialet till er för korrektur tills ni är nöjda. Frank har alltid med sig instrument och sånganläggning, och säkerställer att ljudet blir bra såväl inomhus som utomhus.

Frank Jonelid, Hovshaga kapell, Växjö

Exempel på musik på begravningar

Värnamo, Uppståndelsekapellet, Våren 2021

"Ta av dig skorna - P. Ramel", "Som en bro över mörka vatten - T. Körberg" och ”Nocturne - E. Taube". Frank - solist sång/gitarr/fiol.

Göteborg, Sankt Lukas kapell, Våren 2021

"In the Ghetto - E. Presley", "Thats allright - E. Presley", "Suspicious minds - E. Presley", "Always on my mind - E. Presley" och "Love me tender - E. Presley". Frank - officiant och solist sång/gitarr. Mattias - solist elgitarr.

Kosta, Sockenstugan Lessebo, Vintern 2022

"Sex fot under - T. Näslund", "Den jag kunde va - M. Wiehe", "Sommarkort - C. Vreeswijk" och "Nocturne - E. Taube". Frank - officiant och solist sång/gitarr.

Växjö, Tegnérkapellet, Sommaren 2022

"Uti vår hage - trad", "Ingenting får störa vår stund - P. Lagerkvist/F. Jonelid", "O själ som söker - P. Lagerkvist/F. Jonelid" och "En gång ska du vara - P. Lagerkvist/F. Jonelid". Frank - officiant och solist fiol/sång/gitarr.

Växjö, Skogslyckans kyrka, Sommaren 2022

"Tröstevisa - B. Andersson", "Thats allright", "Suspicious minds", "Always on my mind" och "Love me tender". Frank - solist fiol/sång.

bottom of page